Saturday, October 10, 2009

Risotto med spinat og parmakylling

Til: ca. 3 personer

5-6 dl. fond (hønse- eller grøntsagsbouillon er helt fint)
2 små skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk finthakket blegselleri
200 g. risottoris
1 glas Noilly Prat eller hvidvin
35 g. smør
65 g. friskreven parmasan
Olivenolie

Tilbehør:
1 pk. kyllinge inderfiletter
1 pk. parma- eller serranoskinke
Frossen helbladet spinat fra Irma - ca. en halv pakke.

Tilberedning:

Risotto a la Jamie Oliver:
Trin 1: Varm fond/bouillon i en gryde, og varm olien op i en anden gryde, tilsæt lg, hvidløg og blegselleri og sautér i et par minutter. Tilsæt risen og skru ned for blusset.

Trin 2: Risen begynder at tage farve, så rør hele tiden. Efter 1 minuts tid ser riskornene næsten gennemsigtige ud. Tilsæt Noilly Prat/Vin under fortsat omrøring.

Trin 3: Når risen har optaget al væsken, tilsættes den første skefuld bouillon og lidt salt. Skru ned for blusset, så risen koger ved meget lav varme. Tilsæt løbende den varme bouillon under omrøring. Inden tilsætning af hver ny skefuld bouillon, skal den tilsatte bouillon være optaget i risen. Hele seancen varer ca. 15-20 minutter. Fortsæt med at tilsætte bouillon til risen er mør, men stadig 'al dente'. Husk at smage til med salt og peber undervejs.

Trin 4: Tag gryden af blusset og tilsæt smør og Parmasan. Læg låg på og lad trække i et par minutter - herefter omrøres risottoen og den er klar til servering (Lad lidt af parmasanen være til pynt).

Mens risottoen laves, gøres tilbehøret klar. Kyllingefiletterne omvikles med skinken (ca. et halvt stk. skinke pr. filet) og steges på panden i olie, 3-4 min. på hver side. Spinaten opvarmes ved svag varme og smages til med salt og peber.


Anretning: Placér en stor skefuld risotto på hver tallerken, top med spinat og læg så 3-4 stykker kylling ovenpå. drys afslutningsvist med lidt af den ekstra parmasan.

No comments:

Post a Comment