Monday, October 5, 2009

Potage parmentier - kartoffelsuppe

- Fra min helt fantastiske og efterhånden noget nussede kartoffel-kogebog, kommer her opskriften på en herlig cremet og god kartoffelsuppe - næsten på grænsen til kartoffelmos - Mmmmm....

4 personer:
50 g. smør
500 g. skrællede melede kartofler i skiver
1 løg skåret i skiver (alternativt porrer)
1 laurbærblad
9 dl mælk
salt og friskkværnet sort peber

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt de skivede kartofler og løg, læg låg på og lad blandingen simre undre jævnlig omrøring i 5-8 min. Grøntsagerne må ikke tage farve - løget skal bare lige blive blødt og gennemsigtigt. Tilsæt laurbærblad, mælk, salt og peber og kog op. Skur derefter ned for varmen og lad simre i 15-20 minutter. Tag gryden af varmen og smid laurbærbladet ud. Blend suppen og server evt. med persille/basilikumolie og croutoner

PS: Bacon har heller aldrig gjort noget forkert som topping til en kartoffelsuppe:)

No comments:

Post a Comment