... til ca. 4 personer (alt afhængig af hvor meget sauce de spiser)
3 spsk. bernaise essens
4 spsk. vand
400 g. smeltet afklaret smør
4 æggeblommer
estragon (frisk eller tørret)
Tilbehør: Hjemmelavede fritter, røde bøffer, dampede grønne asparges, ovnbagte tomater og hvidløg.
Tilberedning:
Saucen opvarmes over vandbad. Start med at smelte smørret og stil det til side, så den hvide valle falder til bunds og du har det afklarede smør i toppen. Forsæt med at pisk essens, vand og æggeblommer sammen over det varme vandbad indtil massen legerer (tykner). Herefter tages gryden med vandbad og sauce af blusset og smørret hældes i - en skefuld af gangen, så hver skefuld bliver opsuget i saucen før den næste hældes i - fortsæt processen til alt det afklarede smør er brugt. Hæld derefter estragon (og evt. kødsaft) i og servér til tilbehøret - der fikses i mellemtiden
Tip: Man skal helst være to til hele baduljen, da der skal være én over bernaisen hele tiden..
Thursday, October 1, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment