Sunday, October 11, 2009

Krydret oksesuppe

En fantastisk suppe til det begyndende kolde efterår med masser af frisk ingefær og chili til at sætte gang i kropsvarmen.

Til 4-5 personer (afhængig af størrelse og køn):

100 g. hakkede og smuttede mandler

2 løg
6 fed hvidløg
5 spsk. friskrevet ingefær (evt. mere efter smag)
2-3 chilier
8 dl. vand eller boullion
2 dåser kokosmælk (den fede!)
600-800 g. oksekød i mundrette bidder
12 forårsløg i skiver
Salt & peber

200 g. forkogte cous cous
(ca. 2 1/2 dl. og tilsvarende kogende vand)

Hakkede abrikoser
Hakkede røde peberfrugter

Smut mandlerne, hak dem og rist dem gyldne på en tør pande. På den måde udvikler de en god smag og giver noget crunch til suppen.

Rist løg og hvidløg klare i olien, de skal ikke tage farve. Tilsæt derefter den revne ingefær og de hakkede chilier samt oksekødet. Lad det svitse sammen nogle minutter ved høj varme og tilsæt derefter vand/boullion og kokosmælk, skru ned for varmen og lad det stå og simre 1/2-1 time.

5 min. inden servering tilsættes de skivede forårsløg (de må gerne have lidt bid).

Suppen serveres med de ristede mandler, abrikoser, peberfrugter og den forkogte cous cous ved siden af samt evt. et godt groft brød (gerne hjemmebagt selvfølgelig).

No comments:

Post a Comment