Sunday, November 29, 2009

Parmesan-paneret rødspætte fileter

Denne opskrift fandt jeg engang på en pakke rødspætte-fileter fra Thorfisk og er et rigtigt lækker alternativt til de kedelige forstegte rødspætte-fileter fra frost. Hvem skulle have troet at man kunne finde gode opskrifter der!!

Til ca. 4 personer

Ingredienser:
1-2 fileter pr. person afhængig af størrelse
50 g. fintreven frisk parmesan
Reven citronskal af en øko-citron og 1 hel citron
Lidt havregryn
Lidt hvedemel
Lidt skummemælk
Salt og peber
Smør til stegning

1 bakke små kartofler (nok til 4 personer)
Salt, peber og olivenolie

2 hoveder hjertesalat
3 forårsløg
1 avocado
1 lille pose/bakke sugarsnaps
1 agurk, udkernet og skrællet

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 g. Rens kartoflerne og skær dem i halve. Bland med lidt olivenolie og krydder med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 45 min. i en bradepande beklædt med bagepapir. Gør herefter paneringen klar. Riv parmesanen og bland med citronskal, havregryn, mel og salt og peber. Hæld paneringen i én let dyb tallerken og mælken i en anden. Vend herefter rødspætte-fileterne - først i mælken og herefter i paneringen. Når alle fileterne er vendt i paneringen lægges de til side på et skærebræt. Når der er ca. 15 minutter tilbage af kartoflernes tid i ovnen steges fileterne i smør på en pande i ca. 5-8 minutter i alt.

Udnyt ventetiden til at gøre salaten klar. Skyl og dræn hjertesalaten. Hak forårsløg i små ringe, agurk og avocado i tern. Bland sammen med salat og sugarsnaps og smag til med salt, peber, lidt olivenolie og citronsaft (brug den citron der er tilovers fra den revne skal).

Når  kartofler og rødspætte-fileter er klar, serveres de med en skive citron og den grønne salat.

No comments:

Post a Comment