Sunday, November 29, 2009

Laks med rodfrugtemos

Til 4 personer

Ingredienser:
4 ferske laksefileter
Salt, peber, citronsaft

4 bagekartofler
3 gulerødder
2 persillerødder
Bredbladet persille
1-2 dl. mælk
1 stor skefuld smør
Salt og peber

1 æble
1 pose blandede salater
3 forårsløg
1 halv agurk udkernet og skrællet
ca. 100 g. gedefeta

Tilberedning:
Start med at skræl rodfrugterne og skær i grove tern. Læg i gryde og hæld vand i så det lige dækker. Sæt til at koge. Når vandet koger, skrues ned for blusset og koges videre i ca. 20-30 min. til rodfrugterne er møre. Tænd herefter ovnen på 200 grader og læg lakse-fileterne i et fad, krydder med salt og peber og lidt citronsaft. Laksen bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Til salaten udkernes og hakkes æblet i store tern. Hak også agurk og feta, og skyl og tør salaten. Skær forårsløgene i små ringe og bland det hele. Hæld lidt olie, balsamico-eddike samt havsalt og peber lige før servering.


No comments:

Post a Comment