Sunday, September 27, 2009

Svenske kötbullar - ca. 4 personer

Fars:
500 g. hakket kød (halv okse/halv svinekød)
1 lille løg
1 æg
1 dl rasp
1,5 dl mælk
Salt, peber og allehånde

Kartoffelmos:
6 store bagekartofler
Smør
Mælk,
Salt, peber og muskatnød

Tilbehør:
Tyttebærsyltetøj og grønne bønner

Til farsen blandes rasp og mælk og står og trækker til det får en grødlignende konsistens. I mellemtiden blandes kød, løg, æg og krydderierne. Raspe-blandingen vendes i og farsen trækker et par minutter. Herefter formes bollerne med en våd teske, der ligges på et vådt skærebræt (skeen skylles i en kop vand mellem hver bolle). Når alt farsen er brugt steges kødbollerne i smør i ca. 5 min. på panden (kan evt. holdes varme i ovnen).

Mens farsen trækker, skrælles kartofler og sættes til kogning - ca. 20 min. Kartoflerne moses med smør, mælk og krydderier og røres sammen mens kötbullarne steges.


Det hele serveres med syltetøjet og de grønne bønner.

No comments:

Post a Comment