Thursday, November 12, 2009

Sesambagt laks med ovnbagte rodfrugter



Til ca. 4 personer

Laksen:
Fire laksefileter
Sesamfrø
3 gulerødder
2 porrer

Ovnbagte rodfrugter:
2 bagekartofler
3 gulerødder
2 persillerødder
1 squash
Oregano, salt peber
Lidt olivenolie

Salat:
1 lille broccolihoved
1 æble
1 håndfuld mandler
1 håndfuld tørrede abrikoser

Hurtig tzaziki:
1 agurk
2 dl. græsk youghurt 2 eller 10%
2 fed hvidløg
Salt, peber, oregano, citronsaft

Tilberedning:
Tænd ovnen på 200 g. Skær alle rodfrugterne i grove tern og vend med krydderier og olie i en bradepande beklædt med bagepapir. Sættes i ovnen ca. 45 min/1 time. Gør nu klar til tzazikien.Skræl og udkern agurken. Skær i små tern og læg i sigte med lidt groft salt. Start derefter med at tilberede salaten. Pluk broccolien i små buketter. Læg i en skål og overhæld med kogende vand. Dræn efter 2 minutter. Lad køle af i køleskabet. Hak i mellemtiden æble, mandler og abrikoser i tern og vend i broccolien. Hæld lidt olivenolie og balsamicoeddike over og stil til siden.

Hak herefter porrer og gulerødder i tynde strimler på ca. 8 cm. Fordel i et mindre ildfast fad og læg laksen på. Drys med salt og peber og sesamfrø. Når kartoflerne har ca. 20 minutter tilbage sættes laksen med ind i ovnen og steges med i de resterende minutter.  Nu færdiggøres tzazikien. Pres de to fed hvidløg og bland i en skål med lidt citronsaft, agurkerne, youghurt og krydderierne.

Når laks og kartofler er færdige, er middagen klar til servering.


1 comment:

  1. Davs du, sjovt at læse dine opskrifter... Prøv at købe sesam-olie!!! Det er noget der rykker. -Eller hvad med en gang mango-sorbet, istedet for tzaziki. Så bliver den fine laksesmag ikke overrulet af hvidløg og i min smag al for syrlig yoghurt, altså til laksen, ellers elsker jeg surmælk til snart sagt hvad som helst. Og lad så for fanden være med at købe de der forkølede frosne orange klodser "laks". Køb en god side og spis så hellere halv så meget...

    Hilsen Jette

    ReplyDelete