Saturday, November 28, 2009

Græskar suppe fra Schweiz

Min mor bor i Schweiz og sidst jeg var på besøg fik vi denne hyggelige efterårssuppe da jeg ankom en sen fredag aften.

Ingredienser:
2 løg

2 fed hvidløg

1 chili (tørret eller frisk)
1 lille knold frisk ingefær
1 stort æble
2 kartofler)

ca. 1 kg græskar i store tern(skrællet og uden kerner)

ca. 1 liter god fond (jeg brugte hønsefond, men anden ikke for kraftig fond vil også gå fint)

En slat fløde- evt. kokosmælk

Salt, peber, citron



Tilberedning:
Hak løg, hvidløg, chili og ingefær. Svits i rapsolie. Skru ned for varmen og svits også græskarret + æble og kartoffel. Så på med fond. Det skal dække græskarrene, men heller ikke meget mere. Kog under låg i ca. 15 minutter. Græskarret vil mærkes mørt. Purer suppen med en stavblender og monter med fløde/kokosmælk. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server med ristede græskarkerner og godt brød. Et voila!

No comments:

Post a Comment