Sunday, November 29, 2009

Pasta penne med kylling og tomat fløde sauce

Til 4 personer

Ingredienser:
400 g. pasta penne (Irmas økologiske er gode)
1 lille dåse tomatpure
450 g. kyllingefilet
1 bakke bacon - ca. 150 g.
1 flaske cremefine til madlavning
1 løg - hakket i tynde både
2 fed hvidløg
6 friske tomater i tern
5 soltørrede tomater fra olie eller udblødte - finthakket
Salt, peber, oregano, chilipulver, lidt ketchup

Salat:
1 stort hoved hjertesalat
1 pose ekstra fine haricot verts (Irmas er gode)
1 moden avocado
5 store cocktail tomater
100 g. feta i tern (fra blok er bedst)

Friskreven parmesan til at drysse over pastaen.

Tilberedning:

Start med at koge pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt vand med salt og olie. Ca. 12 minutter  til pastaen er al dente. I mellemtiden skæres kyllingefileterne i tynde strimler og steges på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt, peber, oregano og chilipulver. Vend en stor ske af tomatpureen i og stil kyllingen til side når den er gennemstegt. Steg herefter bacon på panden og tilsæt lidt efter løg og hvidløg. Når baconen er sprød og løget blødt tilsættes kyllingen igen sammen med resten af tomatpureen og de soltørrede og friske tomater. Nu er blandingen klar til at vendes sammen med pastaen. Dræn pastaen og vend kylling-bacon-tomat blandingen sammen med pastaen. Tilsæt creme fine og smag til med salt, peber og ketchup.

Til salaten skylles og hakkes hjertesalaten, og bønnerne gives et hurtigt opkog, hvorefter de hældes i en sigte og afkøler lidt inden de blandes i en skål med salaten. Del tomaterne i kvarte og skær avocadoen i små tern. Hak og smuldr fetaen og fordel over salaten. Smages til med lidt citronsaft, olivenolie, havsalt og peber. 

Server pasta-retten med friskreven parmesan, salat og en god flaske rødvin.

No comments:

Post a Comment