En hjemmelavet version af citronmånen a la den man køber i supermarkedet - selvfølgelig bare meget bedre! Den er sød, blød, syrlig, saftig og virkelig nem at bage! Den friske citronskal i kagen og syrlige saft i glasuren giver en dejlig frisk kombination (så man kommer nemt til at spise for meget...).
Opskriften passer til en lille springform:
115 g smør
175 g sukker
2 æg
Fintrevet skal af 1 citron (evt. saft af en halv)
175 g mel
1 tsk bagepulver (kan udelades)
55 ml mælk
Glasur:
Saft af 1 citron
115 g flormelis
Blødgør smørret og rør det cremet med sukker, tilsæt herefter æggene et af gangen. Rør citronskal og evt. saft i. Sigt mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
For en springform med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min til den er gylden. Ligeså snart kagen kommer ud af ovnen puttes glasuren på og lad den derefter afkøle.
kan anbefale at tilsætte 2 spk blå birkes i dejen, det gir en fantastisk smag og konsistens...
ReplyDelete